Det naturlige samlingspunkt

Sammen er vi stærkest

Her kan du læse om Nærhedens udvikling

Den nye bydel Nærheden i Hedehusene udvikles af byudviklingsselskabet Nærheden.

På Nærhedens hjemmeside kan du følge med i de seneste tiltag mv.

d. 15. januar 2018

Danmarks første folkeskole til fremtidens læring opføres i Nærheden. Læringshuset Værket, der blev præsenteret af arkitekterne Christensen & Co. Arkitekter, vandt arkitekturkonkurrence med et helt nyt koncept for fremtidens folkeskole, hvor arkitektur og faciliteter stimulerer elevernes fordybelse, idérigdom og skabertrang. 

Læs seneste nyhed herom her

d. 23. marts 2017

Byrådet har behandlet og vedtaget lokalplan forslag for det sydvestlige område af Nærheden. Her skal der opføres rækkehuse og lejligheder i 3-4 etager og med attraktive udearealer. Forslag er i høring i 8 uger.

Læs seneste nyhed herom her

d. 28. januar 2017

Springcentret står klar og Høje Taastrup kommune og foreningerne, der har budt ind på at benytte centret, inviterede alle til invielse med taler, gymnastik og springopvisninger samt lidt godt til ganen.

Borgmester Michael Ziegler rapellede ned fra det ikoniske tårn for at klippe det røde bånd.

Inden icentret stod det naturligvis nok efter faneindmarch på taler af borgmesteren, forvaltningen og de frivillige foreninger.

   

Efter den officielle del viste foreningens gymnaster hvordan de benytter træningsfaciliteterne, såvel i springhallen som i rytmesalene.

   

Læs invitation til indvielsen under nyheder.

 

Efterår 2016

Salg af de første rækkehuse i Nærheden er nu påbegyndt. Solrækkerne blev kvarterets navn med adresse på Kongelysvej. Der bliver opført i alt 48 rækkehuse i et miks af 1 og 2 plans huse i forskellige størrelser fra 83 til 113 m2, alle med terrasser vendt mod solen, sydvest og vestvendt. Home Taastrup-Hedehusene står for salget og der er opstillet udstillings og salgspavillon på adressen.

Læs mere om solrækkerne, hvor det illustrative billede er lånt, på solrækkerne.dk

 

d. 29. august 2016

afholdes der rejsegilde for det nye springcenter. Læs nyhed herom her.

 

d. 12. august 2016

kunne du under Nyheder læse om den nye skole i Nærheden, der skal være en State of the art-skole, der skal sætte Høje-Taastrup Kommune på landkortet indenfor skole og undervisning

I forbindelse med nyheden om skolebyggeriet i Nærheden erfarer vi at de små tilplantede haver, der kan ses fra vej og sti tæt på det nye springcenterbyggeri er skolehaver.

Nærheden er således også taget i brug til de helt jordnære ting af skolebørnene.

 

 

d. 1. juni 2016. MT Højgaard skal opføre de første boliger i NærHeden

Det første boligbyggeri i den helt nye bydel NærHeden bliver nu en realitet. MT Højgaard har nemlig underskrevet en betinget købsaftale om at opføre 4.800 kvadratmeter boligbyggeri i form af 48 rækkehuse på det store byudviklingsområde i Hedehusene.

Fuldt udbygget skal NærHeden rumme 3.000 boliger, skole, børneinstitutioner, fritidstilbud, butikker og kontorer. Og Carsten Koch, som er bestyrelsesformand i NærHeden P/S, glæder sig over, at grundsalget er kommet godt fra start.

 

d. 26. maj kom nyheden med invitation til orienteringsmøde

NærHeden – den nye bydel i Hedehusene - skal være en tæt by og kobles godt sammen med det eksisterende Hedehusene. Det fastlægges i det forslag til kommuneplantillæg og rammelokalplan, som Byrådet har vedtaget.

Den nemme hverdag, nærhed til byen, naturen og hinanden er i fokus i NærHeden. Planerne fastlægger bl.a. de overordnede rammer for de fremtidige veje og stier i området, bebyggelsestæthed og den overordnede placering af bebyggelser og rekreative områder.

Der er mulighed for at høre om planerne på et orienteringsmøde tirsdag den 7. juni 2016 kl. 19–20.30 i Salen i Hedehuset. Planforslagene er i høring den 31. maj–2. august 2016.

Læs mere under nyheder og vær opmærksom på at tilmelding ved deltagelse er påkrævet.

d. 18. april afholdtes orienteringsmøde

Mødet omhandlede udskydelse af tidsplan for såvel påbegyndelse som afslutning og ibrugtagning af springcentret. Kommunens foreninger kan herfter ikke som oprindeligt planlagt tage centret i brug ved sæson 2016-17 start d. 1. september, men tidligst januar 2017, da byggeriet forventes afleveret d. 16. december 2016. Det er jordbundsforholdene, der ikke er som forventet, hvorfor der inden byggeriet påbegyndes, skal arbejdes med dette.

 

d. 17. marts bragtes følgende nyhed

Nærhedens første byggeri er med Borgmester Michael Zieglers første spadestik sat i gang

På en solskinsrig morgen, torsdag d 17. marts 2016, blev kommunens nye springcenter, som det første byggeri i den nye bydelen Nærheden, sat i gang af Borgmester Michael Ziegler, der bød de mange interessenter velkommen. Michael Ziegler orienterede om visionerne for byggeriet og springcenters funktion, som rammen om såvel organiserede som uorganiserede aktiviteter. Michael Ziegler roste den store og entusiastiske indsats, hvormed de frivillige foreninger havde deltaget aktivt i at forme de endelige byggeplaner og centrets anvendelse. Også TGF’s formand Frank Larsen gav et par ord med på vejen.

Det blev til mere end et første spadestik, idet de fremmødte foreningers formænd og Formand for Fritids & Kulturudvalget Merete Scheelsbeck, efter Michaels første spadestik, også fik lov til at svinge den blanke spade.

 

d. 7. marts 2016 kunne følgende invitation læses

Det første spadestik tages

Torsdag d. 17. marts, 2015, kl. 8:30  på Hedesvinget 1, 2640 Hedehusene.

Borgmester, Michael Ziegler vil, sammen med repræsentanter for kommunens spring- og gymnastik foreninger, føre spaden og herefter sige et par ord.

Det nye Springcenter bliver den første bygning i den nye bydel Nærheden, og det vil blive samlingspunkt for kommunens spring- og gymnastikforeninger. Det indeholder en topmoderne træningssal for springgymnasterne, rytmesale, forældrelounge, klublokaler og et tårn med klatrefaciliteter. De mange forskellige faciliteter vil bidrage til, at springcenteret får en lang række anvendelsesmuligheder til glæde for kommunens dygtige gymnaster, eleverne på den kommende nye skole og ældreidrætten.

Høje Taastrup Kommune inviterer alle interesserede til at være med til at markere denne helt særlige begivenhed.

d. 10. oktober 2015 bragte vi følgende:

SPRINGCENTER

Nærheden er ved at tage form. Noget af det første bliver opførelsen af skole og et springcenter for gymnastikken i kommunen.

Der er nu udarbejdet et materiale som udvalgte virksomheder kan bruge som grundlag for et bud på opgaveløsningen.

Læs mere om udbudet.

 

D. 1. september 2015 bragte vi følgende nyhed:

NærHeden – Fremtidens forstad i Hedehusene skal udvikles til en attraktiv ny bydel over de næste 25 år. Udviklingsplanen for NærHeden forventes klar i efteråret 2015, og der tegner sig således nogle overordnede principper for, hvordan NærHeden skal forme sig.    

Derfor inviterer Byrådet borgere og øvrige interessenter til at komme med idéer og forslag til de overordnede principper for, hvordan den nye by skal forme sig.

”Vi er nu der, hvor principperne for NærHeden begynder at tegne sig, og noget af det, vi er meget optaget af er, at den nye bydel kommer til at hænge godt sammen med det eksisterende Hedehusene, så vi får et attraktivt og samlet bymiljø”, siger borgmester Michael Ziegler.

Læs mere i pressemeddelelse og se på nedenstående link de foreløbige principper for stier og veje samt modelbillede af det forløb, der skal binde NærHeden sammen med det eksisterende Hedehusene.
http://www2.htk.dk/Byraadscenter/NaerHeden_kommuneplantillaeg/

 

Arkitemas Nærheden vision

 

 • logo
  Adresse:

  Hovedgaden 510

  2640 Hedehusene

  Telefon: 4659 5949
  Gå til annonce
  Kunderne skriver: Musa du har redet mit hår - Altid godt humør - Musa er uden tvivl Danmarks bedste frisør
 • logo
  Adresse:

  Miljø- og Energicentret 

  Høje Taastrup Boulevard 54

  2630 Taastrup

  Telefon: 43 30 42 00
  Gå til annonce
  Øg din synlighed med en annonce på denne plads. Vælg 6 måneder med rabat.
 • logo
  Adresse:

  Stenvænget 2

  2640 Hedehusene

  Telefon: 46590591
  Gå til annonce
  Samsung SmartCam. Enkel installation. Altid online. Benyt det på kontoret, i hjemmet, på båden og i sommerhuset
 • logo
  Adresse:

  v. Henrik Bøtcher

  Birkevang 20 Fløng

  2640 Hedehusene

  Telefon: 40 33 62 00
  Gå til annonce
  Vi klarer dit arrangement. Certificeret Telt udlejning - tilbyder også borde, stole og service mv.
<
>