Det naturlige samlingspunkt

Sammen er vi stærkest

Skrevet d. 18.11.2019

Den bærende pylon er på plads

28 meter høj bro-pylon kom på plads over jernbanen i Hedehusene

Efter vellykket natarbejde, mens togdriften var delvis indstillet, har den nye bro til Nærheden fået sin karakteristiske pylon.

Pylon der bærer broen til NærhedenTogdriften var standset i to spor, mens den nye bro, som skal forbinde Hovedgaden i Hedehusene med den nye bydel Nærheden, fik sin pylon natten til lørdag. Og entreprenører og rådgivere kunne efterfølgende melde, at alt var forløbet planmæssigt: Montagen blev påbegyndt ca. kl. 23.30 fredag aften, og kl. 02.20 lørdag morgen var pylon og tre stag monteret.

De øvrige stag monteres i den kommende tid, hvor broen vil begynde at få sin markante og karakteristiske profil. Broen over jernbanen er nemlig en såkaldt skråstagsbro – det betyder, at brodækket skal hænge i kabler, såkaldte stag, fra en pylon.

Det er relativt sjældent, at der i Danmark sættes pyloner og stag, og arbejdet blev udført af specialister fra Italien. Pylonen var forud blevet svejset og færdigmalet på værksted, hvorefter den var blevet transporteret til byggepladsen med specialtransport.

Montagen foregik ved hjælp af to kraner: en primær kran, der løftede selve pylonen, og en mindre kran, der havde fat ved pylonens fod og hjalp med at styre den. Pylonen blev holdt i kranen, indtil den var stabiliseret af det første frontstag samt to bagstag. De resterende stag fastgøres, opspændes og justeres i løbet af ugen.

Broen mellem Hovedgaden i Hedehusene og den nye bydel Nærheden får stor betydning for området og dets beboere – bl.a. er Høje-Taastrup Kommunes nye skole, inkl. daginstitution, ved at blive opført i Nærheden, tæt ved broen.

Men det er også et krævende arbejde at opføre den nye bro: I september blev brodækket til den nye bro til Nærheden løftet på plads på spektakulær vis, mens jernbanetrafikken på den travle togstrækning midlertidigt var helt indstillet.

Læs mere om bydelen Nærheden her

Billede er stillet til rådighed af Høje Taastrup Kommune

 • logo
  Adresse:

  v. Henrik Bøtcher

  Birkevang 20 Fløng

  2640 Hedehusene

  Telefon: 40 33 62 00
  Gå til annonce
  Vi klarer dit arrangement. Certificeret Telt udlejning - tilbyder også borde, stole og service mv.
 • logo
  Adresse:

  v. formand Peter Kjeld Jensen

  Solhøjvej 20

  2640 Hedehusene

  Telefon: 20 20 60 64
  Gå til annonce
  Øg din synlighed med en annonce på denne plads. Vælg 6 måneder med rabat.
 • logo
  Adresse:

  Hovedgaden 510

  2640 Hedehusene

  Telefon: 4659 5949
  Gå til annonce
  Kunderne skriver: Musa du har redet mit hår - Altid godt humør - Musa er uden tvivl Danmarks bedste frisør
<
>